Ik vind het heerlijk om mijn hart te volgen & de vreugde te voelen van mijn ziel.

Over mij

 

'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!'
Juist dat beetje gekkigheid zet ik in tijdens mijn werk...

Het leven is zó serieus. Het kan een beetje luchtigheid gebruiken. Ik doe niet zomaar gek! Het is een beweging die ik volg vanuit mijn hart, mijn ziel & onderbuik. Ik ben gewoon lekker mezelf.

Het is fijn om mijn hart te volgen. Te luisteren wat mijn ziel me ingeeft en daar naar te handelen. Ik word er vrolijk van. Het schept vreugde en ik voel steeds beter dat het leven daar voor bedoeld is. 

Elke dag opnieuw zie ik lichtjes in de ogen. Tja, en dan gebeuren er wel eens onverwachte dingen. Wonderlijke momentjes.

Ik geniet er van om anderen te inspireren door m'n belevenissen van alledag te vertellen.  Verhalen die uitnodigen om net als ik af & toe een ‘beetje gek’ te doen! Durf het verschil te maken. De wereld wordt er een beetje mooier van. Dat willen we toch allemaal?

Door mijn alertheid, verfijnd voelsysteem & eindeloze creativiteit ben ik een expert in het omgaan met mensen. En in het bijzonder met mensen met dementie. 

Video

anderen over hilde

 • Margriet Adriaanse, verzorgende

  ‘Steeds als ik met je werk inspireer je mij. Door je rust, houding en zeker ook door je manier van communicatie naar onze bewoners. Deze is zo mooi en heel leerzaam voor mij. Ik zie en ervaar dat de bewoner op dat moment rustig wordt en het vertrouwen aan je schenkt. Ook zoals jij rapporteert vind ik heel mooi. Jij inspireert mij enorm en wijst me, mede, de juiste weg in het omgaan met dementie.'

 • Mieke van Akkeren

  ‘Hilde, wat mij het meest is bijgebleven is jouw sterke intuïtie. Je voelt mensen en situaties haarfijn aan.’
 • Monique Ottema-Vasseur

  Ik bracht mijn moeder naar het Koetshuis in Waalwijk om daar te gaan wonen.

  Ik leerde de verzorgenden kennen en maakte ook kennis met Hilde.

  Al snel had ik een goede klik met haar. Hilde is een lief en open persoon.

  Wat vooral mooi is van Hilde is dat ze haar echtheid bewaard heeft en zich open opstelt vooral naar de zorgvragers.

  Met Hilde heb ik mooie gesprekken gevoerd, over de zin van het leven en over mijn moeder. Hilde is iemand die laat gebeuren wat er gebeurt en daar op inspeelt, dat is een grote kwaliteit.

  Wat me het meest is bijgebleven is het moment dat Hilde de kamer van mijn stervende moeder binnen kwam om afscheid van haar te nemen. Hilde straalde een serene rust uit, Hilde straalde liefde uit, zonder woorden nam ze afscheid, met een dikke kus op mijn moeders wang. Die liefde dat is wat Hilde kenmerkt.

 • Els Vink

  Sommige mensen inspireren

  Sommige mensen motiveren

  Sommige mensen zijn bevlogen

  Hilde doet het allemaal!

  Zij laat dementerenden schitteren in haar verhalen en laat mantelzorgers zien dat dementie mooie en unieke momenten geeft die men als mantelzorger samen met de geliefde kan en mag delen.

  Ik leerde Hilde kennen als verzorgende van mijn demente moeder. Dankzij Hilde geniet ik nu meer dan ooit tevoren van mijn moeder en heb ik geleerd de mooie uurtjes dat ik met mijn moeder samen ben te waarderen en van te houden.

‘Hilde voelt feilloos de emoties van een bewoner aan. Erkent deze persoon, met deze emotie en het gedrag wat hij daarbij laat zien. Beweegt mee en doet dit op een oprechte liefdevolle manier. De bewoner voelt dat hij er mag zijn!’
Marian de Louw - collega in de zorg
‘Hilde haar manier van werken geeft mij nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds meer en meer bewust wordt van mijn eigen handelen. Hilde is hiermee een inspiratiebron voor velen.’
Steffanie Sleutjes, verpleegkundige

Met liefde gemaakt door Hilde. Alle rechten voorbehouden.