Missie van Hilde

BEWUSTER LEVEN MET DEMENTIE

Mijn missie lag besloten in mijn ziel en voelde voor mij als een roep: "Hilde, help de wereld van mensen met dementie een beetje mooier maken! Er is zoveel pijn & leed dat je met onverdeelde aandacht, liefde en vreugde kan verzachten." 

Ik was 17 toen ik voor de eerste keer kennis maakte met mensen met dementie. Er zijn ontelbaar veel mooie momenten voorbij gekomen en nog meer bijzondere momenten onopgemerkt verloren gegaan.

De tijd is aangebroken dat ik mijn ervaringen & inzichten ga delen in de wereld:
- Dat ik bijdraag aan een positieve beeldvorming over dementie.
- Dat ik mijn verhalen vertel om te inspireren en wakker te schudden. 
- Dat ik woorden geef aan dat wat op het eerste oog niet wordt gezien.  
- Dat ik bijdraag aan bewuster leven met dementie.
- Dat ik dementie zichtbaar maak vanuit een breder perspectief.

Het doel van mijn missie is, om iedereen uit te nodigen voorbij de buitenkant van mensen met dementie te kijken. Ik moedig je aan om op ontdekkingstocht te gaan naar de waardevolle binnenwereld van mensen met dementie. Wanneer we als samenleving anders kijken naar dementie, draagt dit bij aan meer begrip, acceptatie en vreugde voor alle betrokkenen.  

Visie van Hilde

Vanaf m'n prille jeugd fascineert het mysterie van het leven mij. Ik voorvoelde dat er meer is tussen hemel & aarde. In 2005 werd mijn inzicht vanuit het universele energetisch veld bekrachtigd. Vanaf dat moment ontwikkelde ik een eigenwijze kijk op dementie.

Ik zie dat mensen met dementie kwaliteiten voor 'bewuster' leven in zich dragen. Ze houden mij een spiegel voor. 

Dit klinkt paradoxaal omdat mensen met dementie juist afwezig lijken. Echter zorgt het verschrompelen van het brein ervoor dat ze intens en intensief de emotionele binnenwereld beleven. Ze leven een heimelijk spiritueel leven.
Steeds opnieuw nodigen mensen met dementie mij uit om in hun wereld te stappen en krijg ik de mogelijkheid om mee te bewegen in datgene wat er is.  

 'Mensen met dementie zijn de leermeesters van hun omgeving.' - Hilde van Engelen

 

OPEN JE HART VOOR WAT ER VOORBIJ
DE BUITENKANT GEBEURT
DAN WORD JE GEVOELIGER VOOR
DE BINNENKANT
‘Hilde voelt feilloos de emoties van een bewoner aan. Erkent deze persoon, met deze emotie en het gedrag wat hij daarbij laat zien. Beweegt mee en doet dit op een oprechte liefdevolle manier. De bewoner voelt dat hij er mag zijn!’
Marian de Louw - collega in de zorg
‘Hilde haar manier van werken geeft mij nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds meer en meer bewust wordt van mijn eigen handelen. Hilde is hiermee een inspiratiebron voor velen.’
Steffanie Sleutjes, verpleegkundige

Plezierige Post?

Ja, stuur maar naar:

 

Met liefde gemaakt door Hilde. Alle rechten voorbehouden.