JIJ BENT ER NOG

EEN EIGENWIJZE KIJK OP DEMENTIE

"Altijd ben ik op zoek naar de lichtjes in de ogen. Wanneer ze er niet zijn dan probeer ik ze te ontlokken. Waarom? Omdat het een teken is van vreugde, plezier of liefde. Twinkelende ogen. Al is het maar voor een kort moment."

'JIJ BENT ER NOG' gaat over ontmoetingen met mensen met dementie binnen de reguliere zorgorganisatie. 
Met persoonlijke verhalen neem ik je mee in mijn werk als zorgprofessional. Het kwam door mijn eigenwijze kijk dat ik kwaliteiten ontdekte in de mens met dementie. Kwaliteiten die je op het eerste oog niet ziet omdat ze worden overschaduwt door alle uiterlijke veranderingen. Toen ik het eenmaal zag ging er een nieuwe wereld voor me open. 

'Wanneer ik luister met mijn hart vertellen mensen met dementie hun diepste geheim.'

Tijdens deze lezing maak je kennis met mijn visie: 'Mensen met dementie zijn leermeesters'
Iedereen in de directe omgeving wordt uitgenodigd om vanuit het hart te leven & in het NU aanwezig te zijn.


'Wat wordt aangeraakt zal voor altijd zichtbaar blijven!' - Hilde

VERHALENTHEATER VOOR JOUW ORGANISATIE

Het is druk in de zorg en het lijkt alleen maar drukker te worden. Met minder personeel nog meer doen. Waar blijft het moment dat er aandacht is voor de bewoner? Hoe maak je de wereld van mensen met dementie een beetje mooier? En hoe zorg je voor 'relaxte' uurtjes op de werkvloer?

Het zijn vragen die indirect tijdens de lezing beantwoordt worden. Het publiek wordt geïnspireerd anders te gaan kijken waardoor een win-winsituatie ontstaat. Want zeg nou eerlijk. We willen toch allemaal het beste voor ons zelf & voor de mensen waarvoor we zorgen?

Verhalen vertellen over contact maken met mensen met dementie is mijn passie. Hierbij gebruik ik m'n theaterervaring & deel ik graag het podium met muzikante Dineke de Velde Harsenhorst. Haar liedjes zijn een waardevolle omlijsting van de lezing.  

Wil jij wat anders voor een scholing, bijeenkomst of evenement? Neem contact met me op via onderstaande link en vraag naar de mogelijkheden.  
BOEKING OF VRAGEN? 


Anderen over 'een eigenwijze kijk op dementie'

 • Carolienne Smith - Puttiger

  Adviseur I van team Beleid, Innovatie, Communicatie & Kwaliteit (BICK)

  Hilde van Engelen sloot op 31 mei 2018 de Inspiratiedag Dementie van Stichting Schakelring af. Haar debuut.
  Zij deelt haar ervaringen als professional in de ouderenzorg en wat deze bij haar teweegbrengen.
  Hilde heeft een eigenzinnige kijk op dementie en maakt op een hartverwarmende manier contact met mensen met dementie. Hilde vertelt hierover op energieke wijze en neemt daarbij geen blad voor de mond.
  Dat is tegelijkertijd soms ook een beetje ongemakkelijk en confronterend.
  Maar als je met elkaar in gesprek wilt over hoe dementie een ieder -letterlijk- raakt, dan ben je bij Hilde aan het juiste adres. “Verzonken ben je in jouw wereld. Ik zoek je op. Nieuwsgierig naar waar je bent”. Hilde zoekt en vindt.

 • Jan van den Berg

  Herbergier Vlijmen

  Op woensdagavond 19 december mochten wij een lezing bijwonen van Hilde van Engelen in Waalwijk.

  Het werd een fijne avond. Hilde bracht allerlei herkenbare stukjes die avond. Voor mensen die elke dag werken met ouderen met dementie waren alle stukjes raak. Mooie persoonlijke verhalen waren het ook allemaal. Hilde brengt haar hele warme hart en persoonlijkheid in bij haar verhalen. Hilde haar belangrijkste boodschap is dat je zorgt met je hart en dat je vooral moet meebewegen. Dat straalt Hilde op alle manieren uit.

  De muziek sloot ook heel mooi aan op alles wat gebracht werd deze avond. De mensen in de zaal die allen zeer actief luisterden, gingen na verloop van tijd ook goed meezingen.

  Wij vonden het vooral een avond om weer extra inspiratie op te doen. Hoe hard je ook je best doet voor je bewoners dit kan iedereen af en toe gebruiken. Hilde kan als geen ander zorgen voor die boost die je krijgt van zo’n avond.

  Kortom een aanrader voor allen werkzaam in de zorg voor ouderen met dementie.

  Miranda van Heesbeen & Jan van den Berg

  Januari 2019, Herbergier Vlijmen

 • Anouk de Koning

  WMO Consulent bij gemeente Geertruidenberg

  Wat een prachtige en inspirerende avond heeft Hilde verzorgd in Winterdijk op 18 december 2018.
  Hilde heeft me geraakt en meegenomen in de wereld van dementie. Haar verhaal over een andere manier van omgaan, zien en benaderen van mensen met dementie heeft me geraakt en ontroerd.
  Wat fijn dat jij mag zorgen voor deze mensen.

 • Jeanette

  vlindermama.nl

  Lieve Hilde,
  Wij kende elkaar niet. Ik had een tip gekregen over de lezing. Toen ik je op het podium in Waalwijk bezig zag, was dat zo mooi om te zien. Je bent heel oprecht en gevoelig waardoor je kon overbrengen wat jij te bieden hebt aan de mensen met dementie. Oprechte aandacht vanuit je hart!
  Wat je uitlegde dat deze mensen in het nu zijn is zo mooi! Ze worden daarmee niet veroordeeld maar gezien in hoe het nu met ze is of gaat en daar sluit jij naadloos op aan.
  En deze aandacht is een prachtige aanvulling op de huidige zorg.
  Dank voor je inspiratie! Ik ben geboeid door je visie!
  Liefs van Jeanette

‘Hilde voelt feilloos de emoties van een bewoner aan. Erkent deze persoon, met deze emotie en het gedrag wat hij daarbij laat zien. Beweegt mee en doet dit op een oprechte liefdevolle manier. De bewoner voelt dat hij er mag zijn!’
Marian de Louw - collega in de zorg
‘Hilde haar manier van werken geeft mij nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds meer en meer bewust wordt van mijn eigen handelen. Hilde is hiermee een inspiratiebron voor velen.’
Steffanie Sleutjes, verpleegkundige

 

 

AVG

Plezierige Post?

Ja, stuur maar naar:

 

Met liefde gemaakt door Hilde. Alle rechten voorbehouden.