Coaching & Ondersteuning Voor Mantelzorgers

Dementie komt onaangekondigd in je leven & zorgt ervoor dat jij ineens mantelzorger bent. Zonder twijfel heb je vanuit naastenliefde de zorgmantel aangetrokken. Om hem na verloop van tijd niet meer uit te doen. 

Zo gaat het vaak met mantelzorgen. In het begin, schiet je mondjesmaat te hulp. Na verloop van tijd ben je 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan het zorgen voor diegene waar je zoveel van houdt. Je bent jezelf er niet van bewust omdat je het vanzelfsprekend vindt.
Tot je moe wordt, vaker uitgeblust bent en jezelf regelmatiger betrapt op je geduld verliezen. Dat is het moment waarop je jezelf misschien stilletjes afvraagt:  

Wie zorgt er eigenlijk voor mij?

Op zo'n moment kan je de telefoon pakken en ben ik bereid naar je te luisteren. Of je vult het formuliertje in zodat ik contact opneem met jou.

Het proces van dementie is onvoorspelbaar. Het brengt voor iedereen veel onzekerheden & emoties met zich mee. Voor iedereen is het anders. Het gebeurt regelmatig dat je elkaar niet kan steunen in het proces. 
Hoe ga je met de grillen van dementie om? Hoe begeleid je iemand met dementie? Hoe ga je om met je eigen emoties? Hoe kan het dat mijn broer/zus niet ziet wat er gaande is? Hoe zorg ik dat ik het mantelzorgen volhoud?

van volhouden van mantelzorgen naar houden van mantelzorgen

 • Mijn vader verandert als persoon. Het doet me verdriet en ik vindt het lastig om te accepteren. 

 • Ik kan mijn moeder met dementie steeds moeilijker begrijpen en soms bereik ik haar niet.

 • Ik voel me best alleen in het mantelzorgen. Niemand weet eigenlijk hoe het écht met me gaat.

 • Ik vind het lastig om de situatie bespreekbaar te maken. Ik wil geen ruzie maar ik stuit tegen onbegrip bij de rest van mijn familie.

 • Ik heb geen tijd of ruimte om me bezig te houden met mijn gevoelens. Ik ben blij als ik de dag overleef.

 • Ik voel me schuldig over de keuzes die ik noodgedwongen moet maken.

Zou het een uitspraak van jou kunnen zijn?

Wil je jouw hart luchten?

Bel 06 28 88 54 72
of vraag vrijblijvend een gesprek aan via het onderstaande formulier.

COACHING & ONDERSTEUNING OP MAAT GEMAAKT VOOR JOU

Wanneer je wordt geconfronteerd met dementie komt er veel op je af. Je vertrouwde wereld wordt als het ware op z'n kop gezet. Via je huisarts word je doorverwezen naar specialisten zoals een neuroloog, geriater of psychiater. Je kan bij de gemeente of zorginstantie terecht voor een casemanager dementie. Deze zorgverlener biedt begeleiding, praktische ondersteuning voor jou & je naaste, geeft veel informatie en regelt noodzakelijke zorg. 

De komst van dementie bij je naaste, zorgt voor verschillende processen die tegelijkertijd bij jou als mantelzorger plaatsvinden. Dit kan verwarrend en emotioneel zijn. 

Tijdens de coachsessie gaat het om jou. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Zonder optimale zelfzorg is het lastiger om mantelzorgen vol te houden.

Tijdens de sessie luister ik naar je & leer je simpele oefeningen/tools die je helpen om beter in contact te zijn met jezelf en je intuïtie. Hierdoor kan je jouw emoties/zorgen anders ervaren & krijg je meer energie.

Ik neem je mee in mijn visie op dementie. Een visie die je kan helpen om de zichtbare uiterlijke veranderingen & gedragingen van je naaste met dementie makkelijker te accepteren en aanvaarden.

WAT BRENGT COACHING & ONDERSTEUNING JE EN WAT LEVERT HET JOU OP?

 • Je krijgt tips over hoe je kunt meebewegen in het proces van dementie.
 • Je weet hoe je je kunt ontspannen waardoor contact met je naaste met dementie makkelijker verloopt.

 • Je leert anders te kijken naar dementie.

 • Je leert anders te kijken naar emoties.
 • Je leert hoe je in contact blijft met jezelf.
 • Je ervaart meer energie waardoor je taak als mantelzorgen lichter voelt.

HOE WERK IK?

Ik bied je een babbel aan van 30 minuten. Geheel vrijblijvend en zonder verplichting. Dit gesprekje voeren we via de telefoon, aan een keukentafel of tijdens een korte wandeling. In dit half uur maken we kennis met elkaar. Jij vertelt me wat je op je hart hebt. Ik luister naar je hulpvraag & behoefte.

Je krijgt een indruk van wie ik ben en waar ik voor sta. Zodra je wensen duidelijk zijn, bekijken we samen of mijn expertise je kan ondersteunen.

Als je er voor kiest om van mijn diensten gebruik te maken zijn er verschillende mogelijkheden. Mijn manier van coachen is natuurlijk, simpel & zonder gedoe. Ik werk voornamelijk vanuit mijn intuïtie en begeleid je naar jouw intuïtie zodat je tot oplossingen en inzichten komt.

Gesprek aanvragen

Vrijblijvend een babbeltje maken?
Ja, ik wil graag dat je contact met mij opneemt voor een 30 minuten gesprek.

TARIEVEN

coaching & ondersteuning per sessie €70,-

‘Hilde voelt feilloos de emoties van een bewoner aan. Erkent deze persoon, met deze emotie en het gedrag wat hij daarbij laat zien. Beweegt mee en doet dit op een oprechte liefdevolle manier. De bewoner voelt dat hij er mag zijn!’
Marian de Louw - collega in de zorg
‘Hilde haar manier van werken geeft mij nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds meer en meer bewust wordt van mijn eigen handelen. Hilde is hiermee een inspiratiebron voor velen.’
Steffanie Sleutjes, verpleegkundige

Plezierige Post?

Ja, stuur maar naar:

 

Met liefde gemaakt door Hilde. Alle rechten voorbehouden.