Coaching Voor Mantelzorgers

Dementie komt onaangekondigd in je leven & zorgt ervoor dat jij ineens mantelzorger bent. Zonder twijfel heb je de zorgmantel aangetrokken en hem niet meer uitgedaan. 

Zo gaat het vaak met mantelzorgen. In het begin schiet je mondjesmaat te hulp. Na verloop van tijd ben je 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan het zorgen. Gewoon uit naastenliefde. 

Tot je moe wordt, uitgeblust raakt, geen tijd voor jezelf neemt en jezelf bijvoorbeeld steeds vaker betrapt op het verliezen van je geduld. Misschien is dat het moment waarop je jezelf stilletjes afvraagt:  

Waar ben ik mee bezig? Wie zorgt er eigenlijk voor mij?

Het proces van dementie sleept je mee en is onvoorspelbaar. Het is voor alle betrokkenen een periode van onzekerheid & emoties. Alle processen lopen anders. Geen één situatie is hetzelfde. 

Hoe ga je met de grillen van dementie om? Hoe begeleid je iemand met dementie? Hoe ga je om met je eigen emoties? Hoe kan het toch dat je elkaar als familie niet verstaat & van elkaar verwijdert? Hoe zorg je dat je het mantelzorgen volhoudt?

van volhouden van mantelzorgen naar houden van mantelzorgen

 • Mijn vader verandert als persoon. Het doet me verdriet en ik vindt het lastig om te accepteren. 

 • Ik kan mijn moeder met dementie steeds moeilijker begrijpen en soms bereik ik haar niet.

 • Ik voel me best alleen in het mantelzorgen. Niemand weet eigenlijk hoe het écht met me gaat.

 • Ik vind het lastig om de situatie bespreekbaar te maken. Ik wil geen ruzie maar ik stuit tegen onbegrip bij de rest van mijn familie.

 • Ik heb geen tijd of ruimte om me bezig te houden met mijn gevoelens. Ik ben blij als ik de dag overleef.

 • Ik voel me schuldig over de keuzes die ik noodgedwongen moet maken.

Zou het een uitspraak van jou kunnen zijn?

Wil je jouw hart luchten?

Bel 06 28 88 54 72
of vraag vrijblijvend een gesprek aan via het onderstaande formulier.

veerkracht

Veerkracht is het vermogen om met veranderende situaties om te gaan & om daar vervolgens weer van te herstellen. Bij verlies of verdriet vind je de hoop en moed om door te gaan, door een beroep te doen op je diepste bron van vertrouwen. Veerkracht gaat niet alleen over 'terugveren' maar kan ook een mogelijkheid geven tot groei. 

Wanneer je wordt geconfronteerd met dementie komt er veel op je af. Je wereld wordt als het ware op z'n kop gezet. Via je huisarts word je doorverwezen naar specialisten zoals een neuroloog, geriater of psychiater. Je kan bij de gemeente of een zorginstantie terecht voor een casemanager. Deze biedt begeleiding, praktische ondersteuning, geeft veel informatie en regelt noodzakelijke zorg.

WAAROM DAN OOK NOG KIEZEN VOOR COACHING ?  WAT LEVERT HET JE OP?

Zoals je op deze site kunt lezen benader ik dementie vanuit een breder perspectief. Dit geeft de mogelijkheid om identiteitsveranderingen door dementie makkelijker te accepteren & te aanvaarden. Daarnaast nodigt het uit om de binnenwereld in te duiken & te ontdekken dat niks is wat het lijkt dat het is. Wij zijn zelf het gereedschap wanneer we omgaan met mensen met dementie. 

 • Je leert anders te kijken naar dementie.

 • Je leert anders te kijken naar emoties.
 • Je leert hoe je in contact blijft met jezelf.
 • Je leert hoe je contact kan maken met je diepste bron

 • Je krijgt tips over hoe je kunt meebewegen in het proces van dementie.
 • Je weet hoe je je kunt ontspannen waardoor contact met je naaste met dementie makkelijker verloopt.

 • Je ervaart meer energie waardoor je taak als mantelzorgen lichter voelt.
 • Je ervaart dat het proces van dementie een proces van persoonlijke groei kan zijn.

HOE WERK IK?

Ik bied je een gesprek van 30 minuten aan. Geheel vrijblijvend en zonder verplichting. Dit gesprekje voeren we via de telefoon, aan een keukentafel of tijdens een korte wandeling. In dit half uur maken we kennis met elkaar. Jij vertelt me wat je op je hart hebt en ik zal naar je hulpvraag & verwachtingen vragen. Door dit informele gesprek krijgen we de mogelijkheid om te ontdekken of mijn expertise dienend is aan jouw wens tot verandering. 

Mijn manier van coachen is natuurlijk, simpel & gericht op het bevorderen van je welzijn. Hierbij maak ik gebruik van mijn ervaring binnen de zorg, mijn intuïtie, creativiteit en de verschillende opleidingen & modules die ik heb gevolgd. Waaronder: BodyTalk, NLP, Emotiecoach.

Gesprek aanvragen

Vrijblijvend een babbeltje maken?
Ja, ik wil graag dat je contact met mij opneemt voor een 30 minuten gesprek.

TARIEVEN

Coaching per sessie €65,-


‘Hilde voelt feilloos de emoties van een bewoner aan. Erkent deze persoon, met deze emotie en het gedrag wat hij daarbij laat zien. Beweegt mee en doet dit op een oprechte liefdevolle manier. De bewoner voelt dat hij er mag zijn!’
Marian de Louw - collega in de zorg
‘Hilde haar manier van werken geeft mij nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds meer en meer bewust wordt van mijn eigen handelen. Hilde is hiermee een inspiratiebron voor velen.’
Steffanie Sleutjes, verpleegkundige

 

 

AVG

Plezierige Post?

Ja, stuur maar naar:

 

Met liefde gemaakt door Hilde. Alle rechten voorbehouden.