Antje

's Avonds vindt ze het heerlijk om lang op te blijven. 's Morgens slaapt ze graag uit. Het liefst blijft ze de hele ochtend in bed. Een flinke stapel dekens comfortabel tot over haar oren getrokken.

Het is half 11. Voor de derde keer steek ik mijn hoofd om de hoek van de deuropening. Ik wil zien of ze wakker is. De dekens belemmeren mijn zicht. Er is weinig beweging in bed. Toch maar even dichterbij kijken.

Langzaam opent ze haar ogen wanneer ik naast haar bed sta.
"Goede morgen Antje. Wat lig je hier lekker. Schuif eens op, dan kom ik erbij." zeg ik met een grapje. Tot mijn verbazing schuift ze opzij en kijkt me glimlachend aan. 

"Mag ik er écht bij?" vraag ik. Ze knikt. Het voelt onbeleefd om nu te zeggen dat het een grapje was. Voor enkele minuten ga ik in horizontale positie naast haar op de grote stapel dekens liggen.

We kijken elkaar een tijdje in stilte aan. Haar blauwe ogen glinsteren. "Fijn hè?" vraag ik. Tevreden geeft ze een knikje en doet haar ogen weer dicht. Ik streel haar gezicht."

"Ik snap wel waarom je zo graag in dit bed ligt. Het is heerlijk." fluister ik. "Maar ga je er nu mee uit? Dan help ik met wassen en aankleden."

's Middags komt haar dochter en ik vertel haar: "Uhh, ik heb vanmorgen een momentje bij je moeder op bed gelegen. Het was eigenlijk een grapje, maar ze schoof een stukje op toen ik het vroeg."
"Dat zal ze wel fijn gevonden hebben." zegt haar dochter, "Ze sliep altijd met haar zus in één bed voordat ze met mijn vader trouwde. Wat fijn dat je dat even hebt gedaan."

‘Hilde voelt feilloos de emoties van een bewoner aan. Erkent deze persoon, met deze emotie en het gedrag wat hij daarbij laat zien. Beweegt mee en doet dit op een oprechte liefdevolle manier. De bewoner voelt dat hij er mag zijn!’
Marian de Louw - collega in de zorg
‘Hilde haar manier van werken geeft mij nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds meer en meer bewust wordt van mijn eigen handelen. Hilde is hiermee een inspiratiebron voor velen.’
Steffanie Sleutjes, verpleegkundige

Met liefde gemaakt door Hilde. Alle rechten voorbehouden.